Vergelijk Alles-in-een

Kies je huidige leverancier
* Postcode cijfers zijn onjuist. * Postcode letters zijn onjuist. * Huisnummer is onjuist.

Alles in 1 pakketten vergelijken

Steeds meer consumenten stappen over op een alles-in-1 pakket met internet, (digitale) tv en telefonie bij één aanbieder, voor een vaste prijs per maand. Een alles in één abonnement is namelijk goedkoper dan alle losse diensten bij elkaar opgeteld. Het komt zelfs voor dat een alles-in-1-pakket goedkoper is dan een internet + tv abonnement, omdat er vaak hoge kortingen aan een alles-in-1 pakket verbonden zijn. Alles-in-één-pakketten zijn in verschillende varianten te bestellen. Denk hierbij aan een snel internet bellen en tv pakket via een glasvezel aanbieder of juist een goedkoop alles in een pakket van een ADSL of VDSL provider.

Ben je op zoek naar het beste of goedkoopste alles-in-1 pakket? Bij de meeste aanbieders kan je een abonnement afsluiten waarmee je kunt internetten, bellen, en televisie kijken. Met een alles in één pakket heb je een contract bij één provider, wat vaak resulteert in een relatief goedkoop abonnement en een mooi welkomstcadeau of -korting. 

De verschillende aanbieders hebben meerdere pakketten beschikbaar en zorgen er op die manier voor dat je één pakket af kunt sluiten waarmee je gebruik kunt maken van drie verschillende diensten. De verbinding verloopt via de kabel, glasvezel of A(v)DSL.

Voordelen alles-in-1

Veel mensen kiezen voor een alles in 1 pakket, omdat het een aantal voordelen met zich mee brengt. Bij een alles-in-1 pakket breng je namelijk alle diensten onder bij één aanbieder. Je hebt dan maar één aanspreekpunt en je ontvangt één factuur. Ook is alles in 1 voordeliger, omdat aanbieders op deze manier bundelkortingen kunnen aanbieden. Heb je vragen over een televisiezender of downloadsnelheid, dan verloopt de communicatie via één provider. Overstappen of opzeggen is om die reden ook een stuk eenvoudiger.

Aanbieders alles-in-1 abonnementen

De grootste aanbieders van alles in 1 zijn KPN, UPC en Ziggo. De pakketten verschillen vooral op het gebied van televisie. Bij kabelaanbieders, zoals Ziggo, kan tv nog analoog worden afgenomen. Dit is vooral handig als je nog een oud televisie toestel in huis hebt, of niet gebruik wilt maken van meerdere decoders. HD is natuurlijk ook via de kabel te verkrijgen. Andere aanbieders leveren HD-tv via de ether. Denk bijvoorbeeld aan Digitenne van KPN. Weer een andere optie is tv via internet. Dit heet IPTV en wordt aangeboden door partijen als KPN en Tele2. Tenslotte kun je ook nog steeds televisie kijken via satelliet. 

Ander modem

Dit is vooral interessant als je met meerdere computers of andere devices (apparaten, zoals smartphones en tablets) draadloos wilt kunnen internetten. In zulke gevallen kun je niet met een ethernetmodem werken. Een ethernetmodem wordt met een ethernetkabel aangesloten op de netwerkingang op uw computer. Het ethernetmodem is geschikt voor een enkele computer. Eventueel kun je er voor kiezen met behulp van een los verkrijgbare router meerdere computers op het ethernetmodem aan te sluiten. Veel providers bieden een gratis draadloos modem met router in bruikleen.

Je kunt ook kiezen voor een multi-pc modem. Dat is een modem met een ingebouwde router waarmee je de verbinding kunt delen met meerdere devices. Bij deze oplossing moet je er rekening mee houden dat de aangesloten devices de internetsnelheid ook delen. Daarnaast is er ook het wireless modem. Een ethernetmodem met een intern draadloos zendstation. Met dit modem kun je meerdere devices draadloos aansluiten op uw breedbandverbinding, mits deze apparaten zijn voorzien van een wifi-functie. 

Nieuw: bij Ziggo kun je tegenwoordig gebruikmaken van WifiSpots. Zo kun je buitenshuis ook gebruikmaken van draadloos internet van Ziggo via smartphone, tablet of laptop. Klanten van Ziggo kunnen met een mobiel abonnement gebruikmaken van 1 miljoen WifiSpots. Met één keer aanmelden maakt je telefoon vervolgens altijd automatisch verbinding met een wifispot in de buurt.

Mailbox

Bijna iedereen mailt tegenwoordig met een webmaildienst zoals Gmail. Toch zijn er ook mensen die de voorkeur geven aan een eigen, reclamevrije mailbox. Geldt dat ook voor u? Dan kunt u een mailbox bij uw aanbieder afnemen. Let op: de grootte en ruimte van een eigen mailbox verschilt per aanbieder.

Veiligheid

Bij sommige aanbieders ontvang je een gratis spamfilter. Deze kun je vaak aan je mailbox laten toevoegen. Enkele aanbieders leveren ook (gratis) antivirussoftware. Vraag aan uw leverancier naar de mogelijkheden.

Website

Wilt u een eigen website? Controleer of de aanbieder daar ruimte voor biedt. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk dat u weet hoeveel MB denkt nodig te gaan hebben. Een simpele persoonlijke site met vooral tekst, enkele pagina’s en weinig foto’s heeft meestal genoeg aan 200 - 500 MB. Een handige manier om te controleren hoeveel MB u nodig hebt is de volgende:


> plaats al uw webfiles in één map
> klik op de rechtermuisknop terwijl u op de map staat
> bekijk bij ‘eigenschappen’ hoe groot deze map in totaliteit is

Bovenstaande stappen geven een beeld van de benodigde webruimte. Neem de ruimte liever ruimer dan de werkelijke ruimte zodat u bij toekomstige wensen of updates ook ruimte heeft. Achteraf wijzigen brengt vaak kosten met zich mee.

Installatie van alles-in-1 pakket

Installatie van alles-in-één pakketten is vaak heel eenvoudig. Wilt u toch liever een monteur die alles installeert? Selecteer dan een provider die deze service biedt. Soms wordt dit als tijdelijke actie gratis aangeboden. 

Voorwaarden aanbieders

Controleer altijd de voorwaarden van de aanbieder bij het overstappen. Bij de aanbieders KPN, Online, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL en Ziggo geldt een Overstapservice. Dat houdt in dat u uw huidige abonnement niet zelf hoeft op te zeggen. Voor alle andere aanbieders geldt dat u uw abonnement via onze vergelijkingssite kunt afsluiten, maar dat u wel zelf uw huidige abonnement moet opzeggen.